Anouk van Rijsbergen

Mijn naam is Anouk van Rijsbergen, ik ben 25 jaar en ik werk sinds januari 2016 in de praktijk. Ik ben aanwezig op de maandag, woensdag en donderdagochtend binnen de vrijgevestigde praktijk in de reguliere basisschool KPO De Vlindertuin. De andere dagen werk ik bij Auris De Spreekhoorn te Breda.

In januari 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Logopedie te Hogeschool Rotterdam en direct aan de slag gegaan in de praktijk.

Sinds november 2016 werk ik ook binnen het Speciaal Onderwijs cluster-2. Tevens heb ik hier mijn afstudeerstage gelopen. Hier heb ik mij kunnen verdiepen in spraak/taalontwikkelingsstoornissen bij leerlingen van diverse groepen.

Na mijn afstuderen heb ik cursussen gevolgd in Oro-myofunctionele therapie (OMFT), stotteren bij jonge kinderen, articulatie (fonologische articulatiestoornissen) en verhaalopbouw (‘Story Grammar Training’: leren begrijpen en vertellen van verhalen). Ook ga ik op zeer korte termijn de volgende cursussen volgen: Communicatieve Taaltherapie bij zeer jonge kinderen en PROMPT-therapie (articulatie). Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici wat maakt dat ik geregeld cursussen zal blijven volgen.

Zelf vind ik het enorm leuk om samen met ouders en de leerkracht op zoek te gaan naar wat de cliënt nodig heeft en aan de hand hiervan doelen te bepalen.

Mijn hobby’s zijn: televisie kijken, met vrienden afspreken, winkelen, op vakantie gaan, fitnessen en skiën.